Ikea hack

Creatief met Ikea producten

Wat is een Ikea hack? Het is het ombouwen van Ikea producten tot creatieve en daardoor originelere woonaccessoires. En omdat Ikea bekend staat om zijn lage prijzen, kun je met gemak experimenteren met deze hacks;) Neem het woord ‘hack’ dus met een knipoog en stroop de mouwen op! Mocht je zelf niet zo handig zijn, vraag dan je man of een handige buurman.

Met een hack creëer je ook gemakkelijk een ander stijl, die Ikea kast die je al zo lang hebt staan kun je met een kwastje verf of masking tape net even anders maken. Zo is dat herkenbare Ikea stempel eraf en heb je je eigen one-of-a-kind kast. En zo pas je hem makkelijk aan je eigen interieur aan.

*FRACK lamp: nodig FRACK badkamerspiegel waarvan je de spiegel eraf draait, nu klem je er een klemspot aan en klaar!

lamp

ikea lamp3

*Bevestig op het krukje MARIUS €3,99 een schijf hout voor dit te gekke resultaat

ikea hack.jpg2

*Schilder elk ladefront in een andere kleur en deze MALM ladekast is onherkenbaar, ook mooi met patroon

ikea kast

ikea kids

*Timmer planken op de EXPEDIT kast en schroef er 4 wielen onder; onherkenbaar mooi:)

ikea hack

*Gebruik de HEAT onderzetters als prikbord

ikea kurk

Bron:1+2.poppytalk.com, 3 smallhomelove.com, 4 misc.iks-design.net, 5 handmadecharlotte.com, 6 estiloescandinavo.wordpress.com, 7 remobilia.com

Hoe pas je pastel toe in huis?

a5

De winter slaan we gewoon over dit jaar, laat de lente nu maar komen:) En met deze mooie pastelkleuren krijg je dat voorjaarsgevoel ook in huis.

Het is niet zo vreemd dat de pasteltrend vaker terug komt, de trend stamt uit de jaren vijftig. Deze komt vaak met de meubels uit die tijd terug in de mode. Doseer het gebruik van pasteltinten, anders krijgt het een te hoog suikerspin gehalte. Door het gebruik van accessoires in pastel kun je kleur doseren naar smaak. Voor wat meer pit voeg je een donkere pasteltint toe of een knalkleur in bv geel of koraal. Woonaccessoires in mooie kleuren vind je op H&M Home, Zara Home of Hema.

Ook kun je putten uit je eigen voorraad; ga op zoek naar mooie pastelitems in je kledingkast en hang ze met een mooie hanger aan je kast. In de keukenkasten vind je waarschijnlijk die weegschaal in pastelblauw of mengkom in roze, geef ze een mooi plaatsje op je aanrecht of hang ze op.

Voor een groter effect verf je een hele muur of maak je grafische vlakken. In de Flexa lijn zijn bruikbare pastelkleuren te vinden. Laat de andere muren neutraal, zo blijft het rustig. Pastelkleuren combineren trouwens perfect met een grijze of taupe basis.

Binnenkort een feestje? Dan zijn lantaarns, honeycombs en pompons in pastel uitermate geschikt voor een feestelijk tintje. Op Langzalzeleven.com en Psikhouvanjou.nl is er genoeg keuze.

Suc6!

a1

 

hang je mooiste pastel kleding aan de kast voor instant kleur effect

a3

 

a4

a6

feestje!

a7

 

Bron: 1 en 6 interiormagasinet.hegnar.no, 2 trendenser.se, 3  interiormagasinet.hegnar.no, 4 eennieuwavontuur.com, 5 lolalina.com

 

Bollentijd

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

De winter duurt nog even voort en buiten is het grijs en grauw..

Maar met bloembollen haal je de lente alvast in huis!
Je kunt ze zonder aarde mooi neerleggen in schalen en zelfs ophangen in grote takken.

Hier een mooi voorbeeld hoe je met krantenpapier de bollen kunt inpakken.

Doe er eerst een plastic zakje om en dan een krant. Zo wordt niet alles nat;) Je kunt het mooi afwerken met tape of touw.

a1

Wrapping met krant

a3

Prachtig op een schaal met kiezelsteentjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>